Aan het eind van de zomer was het weer tijd voor het jaarlijkse Dept weekend. Eind augustus genoten zo’n 750 Dept medewerkers uit alle landen van de Dept Weekender. Daar konden ze op een leuke manier het bedrijf, klanten en elkaar beter leren kennen en het is de ideale plek om te netwerken.

Flag GB
Read this article in English

Volgens CFO Robbert Visser, is het een weekend van verbinden. “Het is mooi om medewerkers uit alle landen samen te brengen. Ze werken op dagelijkse basis online met elkaar samen, maar face-to-face contact ontbreekt vaak. Een keer per jaar komt iedereen samen en dat is het uitgelezen moment om op een plezierige manier elkaar beter te leren kennen.”

Vanuit Dept organiseerden onder andere Sharon Martens en Joelle Oorschot het weekend. Oorschot vertelt over de opzet: “We hebben de organisatie van het weekend op ons gepakt. De vrijdag was er een festival met 25 sprekers voor verschillende talks, muziek en eten. In totaal waren daar ruim 2000 personen aanwezig. Onder hen 750 collega’s en de rest klanten. Zaterdag begonnen de collega’s sportief. Daar werden de teams voor de bike challenge ook gevormd. De dag eindigde met een diner en op zondag ging iedereen weer huiswaarts.”

Bike challenge
De zaterdagmiddag stond in het teken van een bike challenge door Gouda. Hiervoor was met behulp van het Caught-platform een eigen ‘Dept Weekender app’ ontwikkeld. De Dept-medewerkers downloadden de app voor de tocht op hun mobiel. Daarna gingen ze in teams op de fiets kriskras door de stad. Visser over de tocht: “Het was gewoon erg leuk en boeiend! In de game zaten vragen over Dept verwerkt en tussen de opdrachten en vragen door was er tijdens het fietsen mooi de tijd om ‘met elkaar te lullen’. Het inzetten van een app helpt mensen gemotiveerd te houden tijdens de activiteit. Past perfect bij het digitale karakter van ons bedrijf.”

Dat was ook het idee achter de tocht. Martens en Oorschot kregen op de centrale post dan ook veel enthousiasme mee. Oorschot: “Op social media van bekenden zag je de hele middag door allerlei posts voorbijkomen, dan merk je wel echt dat het leeft. En zoals Robbert al zei kregen we van de collega’s terug dat het typisch voor een agency als Dept was om zo’n challenge via een app te doen. Ze vonden het echt een leuke toevoeging.”

Live interactie
Tijdens de tocht was er voor de dames ondersteuning vanuit Caught. Zeker met 750 mensen op de fiets geen overbodige luxe. Oorschot: “Als je zoveel personen hebt die gebruikmaken van de app en verschillende opdrachten uitvoeren, heb je genoeg handen nodig om alles en iedereen van feedback en punten te voorzien. En ook om ze op weg te helpen als ze niet weten waar ze heen moeten of als er een fiets kapot was.”

Ook Visser vond de live interactie een groot pluspunt. “Echt gaaf om in real-time op het leaderboard de voortgang van alle deelnemers te zien. Net voor het einde was dit weg waardoor het toch spannend bleef. De live interactie met de Dept medewerkers op de centrale post was ook goed. Zij keurden de gemaakte foto’s en filmpjes goed (of af) en voorzagen deze van commentaar. Via de chat ontstond de nodige discussie. Onder de indruk dat de app met deze grote groep mensen ook echt zonder problemen werkte. Snel & Soepel. Echt een heel geslaagde activiteit!”

www.deptagency.com

Foto’s

Wat foto’s gemaakt met de app tijdens het event: