De jubileumeditie van MINI Catch & Go, georganiseerd door Breeman MINI Rotterdam, stond zaterdag 15 september op het programma. Caught verzorgde de app en MINI Breeman Rotterdam de rally.

Flag GB
Read this article in English

In de loop van de zaterdagmiddag verzamelden ongeveer 55 teams bij Breeman MINI in Rotterdam. Daar schreven ze zich in, kregen ze de sleutel van een MINI en een lunchpakket. Daarna was het een kwestie van: de MINI Catch & Go app installeren, de sticker van de tocht op de auto plakken en in de auto stappen op naar de eerste locatie.

20 locaties
Michael Braak van Breeman MINI over de rally: “Ze starten allemaal tegelijk en de app stuurt ze verschillende kanten op. In zo’n twee uur tijd gaan ze langs zoveel mogelijk van de twintig iconische locaties in Rotterdam aangegeven in de app. Daar voeren ze een opdracht uit of beantwoorden ze een vraag. Hiervoor krijgen ze punten en de winnaar(s) krijgen op het eind van de middag tijdens de prijsuitreiking een prijs van ons.”

Het competitieve en enthousiasme komt bij de deelnemers al snel naar boven. Braak reageert lachend: “We kunnen vanaf de ‘cockpit’ precies zien waar de MINI’s zich tijdens de tocht bevinden. Zo is het mogelijk om live hints te sturen, feedback en punten te geven voor de opdrachten die ze uitvoeren. Dat maakt de rally enorm interactief. Dat de spelers ook een scorebord zien maakt het voor hen weer super competitief. Bij sommige opdrachten moeten deelnemers een selfie maken en als je dan het enthousiasme ziet, dat is gewoon helemaal top!”

Jaarlijkse traditie
Dat enthousiasme is ook overgeslagen op de organisatie, want de rally blijkt voor iedere betrokken een jaarlijks succes. Braak vult enthousiast aan: “Voor ons is het dan ook een jaarlijkse traditie geworden waar we zeker mee doorgaan. Het past ook echt bij de MINI-rijders. We zijn er zelf heel enthousiast over, deelnemers zijn enthousiast. En zo in de aanloop, als er nog geen officiële aankondiging is geweest, hoor je al zo her en der de vraag voorbijkomen of en wanneer het weer is. Dat is altijd een goed teken!”

Foto’s:

Hieronder een kleine foto-impressie van deze editie: