De Limburgse stad Weert werd op zaterdag 13 oktober tijdens Lockdown Weert omgetoverd tot één grote escape room. In totaal doorkruiste zo’n 500 deelnemers verdeeld over 75 teams van 5 tot 7 personen de stad.

Flag GB
Read this article in English

Het enthousiasme voor het evenement was groot, binnen 12 uur na het openen van de inschrijving had het maximaal aantal teams zich aangemeld. Onder hen 23 teams met scouts uit de regio. Alle teams verzamelden zich op zaterdag 13 oktober aan de Oude Markt in de Limburgse stad. Daar kregen ze uitleg over wat hen te wachten stond.

Organisator Luuk Hermans legt uit: “Het idee van het spel is dat je opgesloten zit in je eigen stad en je moet ontsnappen. Daarvoor is de regio opgedeeld in drie zones. Daarin zijn sleutels verstopt. Die kun je winnen door naar een aangewezen plek in de app heen te fietsen. Daar krijg je een opdracht of raadsel die je uit kan voeren of oplossen. Doe je dit goed dan verdien je een sleutel.”

Routering
Hij is positief gestemd over de werking van de app. “De app heeft ons heel erg geholpen. Alles is heel duidelijk voor de spelers en ook zeker voor de organisatie. Door de manier van routering van ieder team naar een bepaalde plek, verliep het spel ook super. Zo krijg je nergens opstoppingen en kunnen de deelnemers doorspelen. De deelnemers hadden de mogelijkheid om per zone te kijken hoeveel sleutels anderen hadden.”

Het enthousiasme voor het spel was er al, maar ook tijdens en na het spel bleef dat nadrukkelijk aanwezig. Hermans lacht: “De reacties van de deelnemers zijn echt enorm positief. Zo kregen we terug ’Nooit verwacht dat het zo groots opgezet zou zijn’ en ‘Hier moeten jullie mee doorgaan, volgend jaar weer!’.

Volgend jaar
Die mensen hebben geluk! Vanuit de organisatie een commissie opgericht om te kijken naar de mogelijkheden voor volgend jaar. “Inmiddels kunnen we met zekerheid zeggen dat er volgend jaar een nieuwe Lockdown Weert plaatsvindt. Misschien dat het wel uit kan groeien naar een jaarlijkse traditie.”

Bezoek de website van Lockdown Weert
Bekijk op Facebook

Foto’s:

Hieronder een kleine foto-impressie: