Flag GB
Read the English version

Amerpoort Go screens
“We gaan nu naar de pizza! Oh lekker – pizza!”. Eenmaal aangekomen bij het pizza icoontje op de kaart maant Kevin de anderen om stil te zijn. Hij zet de telefoon op de rolstoel van Offek zodat iedereen het filmpje wat daar naar voren komt kan zien en horen. Er wordt uitgelegd dat mensen vet eten zo lekker vinden omdat onze voorouders vet nodig hadden om te kunnen overleven. Hierdoor kunnen ze de vraag goed beantwoorden. “Yes, 5 gouden ballen, op naar de volgende!” schreeuwt Bram. “Maar wel bij elkaar blijven he!”. De Amerpoort GO app heeft zijn eerste fans!

Amerpoort?
Amerpoort ondersteunt ruim 2300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht en Flevoland en in ’t Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt. Samen met medewerkers, vrijwilligers, buren, partners en kennisinstituten bieden zij cliënten de mogelijkheid mee te doen aan het dagelijkse leven en hun bijdrage te leveren aan de samenleving.

Hannes Myburg van Amerpoort’s Team GOUD legt uit:

“Team GOUD zet zich in om een gezonde leefstijl voor cliënten bij Amerpoort leuker en makkelijker te maken. Daarbij zijn lekker en gezond eten en voldoende beweging natuurlijk niet weg te denken. Als onderdeel van GOUD zijn we een samenwerking met Caught gestart om dit op een leuke en interactieve manier onder de aandacht te brengen. We gaan voor al onze doelgroepen een Amerpoort GO-game maken die aansluit op de belevingswereld van de cliënten. Daarmee kunnen de begeleiders ze op een frisse manier helpen om te genieten van een gezonde leefstijl.”

De Amerpoort GO app

App icon
De Amerpoort GO app maakt gebruik van het Caught platform. Hierdoor kunnen de medewerkers van Amerpoort op elk gewenst moment - zelf - interactieve wandelingen, uitdagende speurtochten en leerzame quizzen aanbieden op alle 217 locaties van Amerpoort. Deelnemers installeren de app voor zover mogelijk op hun eigen mobiel of speciaal daarvoor beschikbaar gestelde tablets om deze digitale ervaring mee te beleven.

Het werkt! Écht!
Voor de start werd door begeleider Rick uitgelegd wat de bedoeling. Er werden 2 groepjes gemaakt. 1 groepje zou een kort rondje maken van ongeveer 20 minuten, het andere groepje een langer rondje van 45 minuten omdat een veel langere wandeling voor onmogelijk werd gehouden. Na bijna 2 uur spelen en wandelen kwamen de groepen onder protest toch maar terug.

“Eigenlijk hadden ze nog wel even door willen gaan, maar helaas waren de taxi’s er al om ze op te halen. Ik vond het fantastisch om te zien dat we met Caught op een leuke en educatieve manier kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl.”

zegt Mark Naus van Caught.